DATARECOVERY: Főoldal
BELÉPÉS  Záchrana dat, obnova dat | DATARECOVERYZáchrana dát, obnova dát | DATARECOVERYRecuperare de date, salvare de date | DATARECOVERYВосстановление данных, спасение данных | DATARECOVERYRikuperimi i të dhënave, shpëtimi i të dhënave | DATARECOVERYRécuperation des donées, restauration des donées | DATARECOVERYDatenrettung, Datenwiederherstellung | DATARECOVERYData Recovery, Data Rescue | DATARECOVERY
DATARECOVERY: Főoldal
RAID rendszerek: 100% sikerarány!
A DATARECOVERY büszke, hogy 20 éves története során RAID rendszerek
mentésében 100%-osan teljesített!
Az állam dolgozik velünk
Laboratóriumunk egyedi felszereltségével a rendőrség és a legfelsőbb bíróság kéréseit is kielégíti, szakértelmével segíti.
3.3.2009

Jelentős Seagate / Maxtor hibák

Prága, 2009. március 3. – Ha SATA csatolófelületű Seagate vagy Maxtor merevlemezek egyikét birtokolja vagy használja, úgy komoly esélye lehet annak, hogy a rajtuk tárolt adatok sérülnek vagy akár elvesznek. Ezek a meghibásodások 2008 második fele óta már világszerte fordulnak elő. Ugyanakkor számos PC felhasználó illetve rendszergazda továbbra sincs tisztában az adataik biztonságára leselkedő veszélyről. A probléma egyaránt érinti SATA csatolófelületű Seagate és Maxtor merevlemezek asztali gépbe illetve szerverekbe szánt termékeit. Ez hiba a szóban forgó merevlemezek firmware-jében (gyári beépített szoftverében) található mikrokód hibájára vezethető vissza.

A gyakorlatban a hiba rögtön a merevlemez (számítógép) bekapcsolásakor jelentkezik, de csak egy adott számú hibás olvasás vagy bekapcsolás után lesz végzetes. A hiba a Barracuda 7200.11, Barracuda ES.2, DiamondMax 22, SV35.3, SV35.4, Pipeline HD és Pipeline HD Pro termékvonalakat érinti, amelyeket 2009. január 12. előtt gyártottak, és meghibásodott minőségbiztosítási rendszeren mentek át.

Adat visszaállítás Seagate (Maxtor) merevlemezekről
1. ábra: a pirossal jelzett területeket érintettek leginkább a Seagate és Maxtor lemezek firmware hibája, a valós veszély azonban az egész világra kiterjed.

A DATARECOVERY egy, a már ismert hibát kijavító és a sérült lemezekről az összes adatot visszaállító eljárással reagált az előállt helyzetre. A megoldás részeként a lemezeket módosítani is lehet úgy, hogy a hiba többet ne jelentkezzen. Petr Kavan, a DATARECOVERY igazgatója az érintett tulajdonosoknak a megelőzést ajánlja és a következőket fűzi hozzá: „Az érintettek száma napról napra nő. Ezért azoknak a Seagate vagy Maxtor felhasználóknak, akiket a probléma még nem érintett, azt ajánlom, hogy a rendkívül kockázatos merevlemezüket egy másik típusra cseréljék le, vagy keressék meg specializált laboratóriumunkat, hogy meglévő lemezüket szakszerűen módosíthassuk.”

Az érintett felhasználók csatlakozhatnak a tengerentúli Kabateck Brown Kellner ügyvédi iroda vezette csoportos perhez. Ugyanakkor az iroda által indított per nem állítja vissza az elveszetett adatokat. „Nem javasolom, hogy bárki is megvárja, míg a merevlemeze meghibásodik” – figyelmeztet Petr Kavan majd hozzáteszi: „A merevlemez hibája ismert, így meg lehet előzni a meghibásodást. Ha továbbra is hagyjuk a hibát kialakulni, akkor kétségessé válik a sikeres adatmentés lehetősége.”

Az adatvesztéssel kapcsolatos hibát így tehát számos módon lehet megoldani. Műszaki szempontból a megelőzés tűnik a legjobb és leghatékonyabb megoldásnak, ellentétben például az adott lemez cseréjénél vagy módosításánál. Az utóbbit ráadásul egy szakosodott vállalkozásnak kell végrehajtania.

További információk: hibás Seagate és Maxtor lemezek

KERESÉS
Kapcsolat Első ségely
© DATARECOVERY. Minden jog fenntartva.
» Köszönet a kiváló szolgáltatásukért. Tanúsíthatom, hogy elsőosztályú munkát végeztek. « D. Sanford, SSM, Western Digital
» [100%-os] adatmentési arány, amire más cégek nem voltak képesek... « R. Rahumägi, CTO, Quelle
Kaspersky Lab FlashRecovery: Adatmentés (Adatvissza) USB-s Flash-ről, SSD meghajtó, memória kártyákról
Záchrana dat, obnova dat - DATARECOVERY, s.r.o. - Česky Data recovery, data rescue - DATARECOVERY, s.r.o. - English Daten Rettung, Daten Wiederherstellung - DATARECOVERY, s.r.o. - Deutsch Восстановление данных, спасение информации - DATARECOVERY, s.r.o. - Pусский Récupération de données - DATARECOVERY, s.r.o. - Français Recuperación de datos - DATARECOVERY, s.r.o. - Español Recupero Dati - DATARECOVERY, s.r.o. - Italiano Záchrana dát, obnova dát - DATARECOVERY, s.r.o. - Slovensky Odzyskiwanie danych - DATARECOVERY, s.r.o. - Polski